terug naar boven
20 februari ten oosten van Silves
De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers :  Henk, Theo en Hans
afstand/duur :  10 km / 2,5 uur
deelnemers :  50
omstandigheden :  uitstekend wandelweer
moeilijkheid :  pittig
Deze door “de Knoopjes” (Henk en Theo) voorgelopen en georganiseerde wandeling, onder auspiciën van topvoorloper Hans Wijnen, was een groot succes. Er hadden zich toch weer zo’n vijftig deelnemers voor de wandeling en lunch aangemeld. Dat is eigenlijk wel het maximum, aangezien de accommodaties en logistiek van de door ons gewenste restaurantjes veelal niet meer gasten aankunnen. Voor nieuwe leden en gasten, die zich aanmelden, zal dus altijd even bekeken moeten worden of er voldoende capaciteit is.

Om 9.30 uur hadden de meesten zich verzameld bij het restaurant “Arraial o Charuto “ bij het oude stationsgebouwtje in Poço Barreto, waar we al eerder geweest zijn. Na even met zgn. carpooling naar het vertrekpunt van de wandeling te zijn gereden begon de wandeling met een heerlijk zonnetje en een zeer aangename temperatuur. In opperbeste stemming werd er door de prachtige natuur die deze omgeving kenmerkt, gewandeld en kon men genieten van in bloei staande amandelbomen en vele duizenden sinaasappelbomen waarvan binnenkort de sinaasappels geoogst zullen gaan worden. De wandeling, die best pittig was, van bijna 10 km, werd in 2,5 uur gelopen, waarna  het gehele gezelschap tamelijk fit aan de prima lunch bij het genoemde restaurant kon beginnen.