terug naar boven
17 april bij de Barragem da Bravura
De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Joke, Paul en Hans
afstand/duur :  2 - 2,5 uur
deelnemers : 39
omstandigheden : erg warm
moeilijkheid : redelijk zware wandeling
Er was een pittige wandeling aangegeven, maar deze werd extra zwaar door het warme weer, waar we eigenlijk nog niet aan gewend waren. Het vertrekpunt van de wandeling was restaurant Hello Goodbye aan het stuwmeer Barragem de Bravura, 8 km noordelijk van Odi√°xere. (bijna) Iedereen was op tijd bij het restaurant, zodat wij na de registratie op tijd konden vertrekken. Helaas hadden twee gastwandelaars een andere route naar het stuwmeer gekozen en waren niet op tijd voor de wandeling, maar zijn gelukkig later aangesloten bij de lunch.
Het werd een wandeling van 8,5 km met een afwisselende route van vergezichten, langs het stuwmeer, over de velden en met soms flink klimmen en afdalen. De natuur was overweldigend door de vele regen de afgelopen tijd. De zomer was in een keer begonnen en dat kon je zien en ruiken. De vele wilde witte rozen staken af tegen de hellingen en leken wel katoen plantages. Voorts veel lavendel, kleurrijke bloemen en geurende Eucalyptus bomen. Het gezelschap had er zin in! Zo'n kleine 40 man al pratend en genietend onderweg met mooie fotomomentjes. Het voordeel van een wandeling is, dat je steeds afwisselend met elkaar loopt en daardoor het gezelschap beter leert kennen.
Doordat het best een zware wandeling was, koos een aantal personen voor een verkorte route en later was er nog een moment om via de weg terug te gaan in plaats van het laatste parcours. Het laatste gedeelte van de wandeling ging door 'Moinhos Velhos',  alwaar een Stiltecentrum is gevestigd op priv√©terrein. Dit gaf echter geen problemen en zelfs de honden gaven slechts een klein blafprotest. 
Uiteindelijk voegden de laatsten van de groep (waarvan sommige met opgewarmde rode hoofden) zich bij de rest van het gezelschap bij het vertrekpunt restaurant Hello Goodbye.
En op het terras van het restaurant liet een verfrissing zich goed smaken!
Omdat de lunch zou plaatsvinden op een andere locatie, vertrok het gezelschap zo rond 12.45uur naar Restaurant Solar de Farelo bij Figueira.  Het sfeervolle restaurant bood een heerlijke Prato do dia en doordat de keuzes vooraf waren aangegeven werden de tafels goed en snel bediend. Op een wijntje hoefde men niet te wachten, want dat kon zelf worden getapt uit het vat.