18 april 2012 Ilha do Rosario
We maakten een prachtige wandeling naar Ilha do Rosario ( omgeving Silves). De weersomstandigheden waren prima, weliswaar een beetje bewolkt maar qua temperatuur was het uitstekend wandelweer.

De wandeling (van ongeveer 2 uur ) werd prima georganiseerd door Atie, Marianne, Aad en Anita, die een mooi stukje landschap in de Algarve hadden uitgezocht. Het was een bijzonder mooie wandeling langs de oevers van de Arade en de Odelouca waar we konden genieten van een mooi uitzicht en zoals uit de hieronder geplaatste foto's wel blijkt, kon elke amateur fotograaf zijn/ haar hart ophalen. Het "eiland" wordt aan beide zijden ingeklemd door de Arade en de Odelouca.  De helft van de wandeling ging langs een bevloeļngskanaal, waarlangs veel groentetuinen en sinaasappelsplantages liggen.

Ook was er onderweg een mooi uitzicht op de stad Silves.  Aanbevolen werd om een verrekijker mee te nemen om vogels te kijken langs de rivierwadden. Het is trouwens in de omgeving van Silves altijd mooi om te wandelen, met op de achtergrond de oude stad Silves en altijd het zicht op het imposant
aanwezige Moorse kasteel uit de middeleeuwen.

Traditioneel werd de wandeling begonnen na de koffie in restaurant Mira Rio en werd de lunch gebruikt in het romantische restaurant Ponte Romana nabij de bekende brug in Silves uit de Romeinse tijd.

De foto's van de wandeling staan hieronder: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door alle foto's bladeren. Wilt u een foto afdrukken dan kan dat rechtstreeks vanuit dat venster met de "printknop" rechtsonder die foto. Daar staat tevens het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers
: Atie, Marianne, Aad en Anita
deelnemers
: 38
afstand/duur
: 2 uur
moeilijkheid
: eenvoudig / licht
omstandigheden
: goed weer
 
terug naar boven