terug naar boven
21 november 2012 in de omg van Rasmalho
Voorlopers : Cor en Edwin
deelnemers : 38
afstand/duur : 6,5 km / 2 uur
moeilijkheid : gemiddeld zwaar
omstandigheden : perfect wandelweer
Op woensdag 21 november j.l. werd de door Edwin en Cor prima georganiseerde wandeling naar de mooie omgeving nabij Rasmalho (Monchique) gehouden. De weergoden waren ons goed gezind, want werd er aanvankelijk gedacht dat er veel regen zou vallen (iedereen weet het kan soms “spoken” in deze tijd van het jaar), maar het bleef uiteindelijk droog, de temperatuur was perfect en tegen het einde van de wandeling brak zelfs een vrolijk zonnetje door. Zo zie je maar, niets veranderlijker dan het weer !

De wandeling met een flink aantal  deelnemers (38) verliep uitstekend, niet alleen qua sfeer, maar ook vanwege de mooie omgeving die de Monchique zo kenmerkt. Soms heuvelachtig, dan weer langs een stromend riviertje in de bossen, waar we soms moesten oversteken via aanwezige keistenen. Interessant was dat we ook een grote bijenkorf kolonie zagen, met professionele imkers, waar de beroemde Portugese honing verzameld wordt. Na deze toch enigszins pittige wandeling kwam iedereen fit aan voor de goede lunch bij het restaurant “Encontro de Amigos “. Al met al een zeer geslaagde wandeling !

De volgende wandeling die door de Wandelclub-Algarve wordt georganiseerd is op woensdag 12 december a.s. waarover nader zal worden geïnformeerd.