21 maart 2012 Messines
Voorlopers
: Cor, Edwin en Martin
deelnemers
: 33
afstand/duur
: 6 km / 2 uur
moeilijkheid
: pittig
omstandigheden
: perfect wandelweer
De enthousiaste uitnodiging voor deze wandeling in de omgeving van Messines, bleek volledig bewaarheid te worden. We liepen in een zeer bergachtig gebied met prachtige vergezichten en plotseling opduikende plassen en riviertjes. De uiteindelijk goedgekeurde wandeling met een aantal pittige klimmetjes werd in eerste instantie met zijn Landrover "voorgereden" door Edwin tezamen met zijn companen Cor en Martin die, 'met gevaar voor eigen leven', de overigens prima stuurkunst van Edwin moesten aanschouwen. Later werd in gezelschap van de partners de wandeling nog een dunnetjes overgedaan en konden we met een gerust hart de wandeling organiseren.

Er waren in totaal 33 deelnemers aan de wandeling en de lunch, onder wie een aantal gasten zoals de familie Goebel die in het verleden ook vaak de wandelingen meeliepen, en eveneens Sjef Pistoor, de bioloog, die tijdens de lunch zijn prachtige juist gepubliceerde boek "Wild Flowers of the Algarve" presenteerde. De uitstekende lunch werd genoten in het restaurant J. de Praša.  Voor iedereen aan te bevelen!

Al met al een geslaagde wandeling met prachtig weer, en een compliment voor de conditie van alle wandelaars die deze tocht zonder problemen uitliepen.

De foto's van de wandeling staan hieronder: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door alle foto's bladeren. Wilt u een foto afdrukken dan kan dat rechtstreeks vanuit dat venster met de "printknop" rechtsonder die foto. Daar staat tevens het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
 
terug naar boven