terug naar boven
12 december in de omg van Alte
De foto's hieronder geven een impressie van de wandeling: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door deze foto's bladeren. Rechtsonder staat het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
Voorlopers : Rina, Theo en Hans
deelnemers : 26
afstand/duur :  2 uur
moeilijkheid : gemiddeld
omstandigheden : perfect wandelweer
Op deze bijzondere dag 12-12-12 waren de weergoden ons zeer gunstig gezind. De wandeling bij Alcaria do Joao werd voorgelopen door Theo, Rina en Hans.
Deze wandeling begon over redelijk vlak terrein, tussen de heuvels met vele olijfbomen, vijgen en johannesbroodbomen naar het dorpje Fonte Seca. We werden daar begroet door honden, eenden en kalkoenen. Een kabaal van jewelste. Er kwam zelfs een oud mannetje naar buiten met het bordje Vende Se in zijn hand en dollartekens in zijn ogen om te kijken of er een koper tussen deze groep buitenlanders liep (grapje).

Via Fonte Seca liep de wandeling terug naar Alcaria do João door de mooie heuvels. Hier pikten wij een stuk van de wandelroute Algarviana op. De wandeling liep voorspoedig en wij waren een beetje bang dat we te vroeg in het restaurant zouden zijn. Gelukkig hadden we een korte excursie ingelast. Theo liet graag zijn kindje (zonnecollectoren met teruglevering EDP) aan de mensen zien die daar interesse in hadden. Rina liep met enkele vrouwen door naar boven en heeft in sneltreinvaart het kleine zelfgebouwde huisje laten zien.

Aangekomen in het restaurant was het gelukkig niet te koud. Zij waren zo verstandig geweest om de open haard aan te steken. Het eten was heerlijk en goed verzorgd, alleen de akoestiek was, zoals in vele Portugese restaurants, belabberd. Dit kleine ongemakje kon de sfeer en de pret niet drukken.

Wij zijn nog maar kort bij de wandelclub actief, maar genieten iedere keer weer van de wandeling, het samenzijn en de lekkere lunch. Mensen wat hebben wij het goed allemaal.

Nu rest ons alleen nog om jullie hele fijne feestdagen toe te wensen en een goed en gezond 2013.

Tot de volgende keer.
Groetjes,
Theo en Rina