14 december 2011 Miradouro do Alto da Arroteia
Voorlopers : Annie, Raymond en Bineke
deelnemers : 16
afstand/duur : 9 km / 2.5 uur
moeilijkheid : gemiddeld
omstandigheden : goed wandelweer
Op 14 december vond de wandeling Miradouro do Alto da Arroteia plaats: er werd om 09:30 uur verzameld voor de koffie bij Café São Romão iets ten westen van São Bras de Alportel.

De wandeling duurde ca. tweeëneenhalf uur en was van gemiddelde moeilijkheidsgraad; op twee plaatsen was het nemen van een short cut naar het eindpunt mogelijk. De wandeling voerde ons door het verstilde achteraf van São Bras de Alportel: mooie vergezichten werden afgewisseld met kleine straatjes in de dorpjes. Kortere stukken over geasfalteerde weggetjes gingen over in langere maar begaanbare onverharde stukken. Er zat anderhalve pittige klim in, alsmede een stuk waar over een lengte van 350 meter werd afgedaald langs een rotsig pad. De wandeling was voor iedereen te doen, en de meegebrachte wandelstokken kwamen vaak goed van pas.

Na afloop van de wandeling reden we via een korte route achter elkaar aan naar het restaurant Rocha da Gralheira voor de lunch. Het lunchmenu was de specialiteit van dit restaurant; een verrukkelijke Rodízio.

De foto's van de wandeling staan hieronder: klik op een willekeurige foto en er gaat een nieuw venster open. In dat venster kunt u met de pijltjes links en rechts door alle foto's bladeren. Wilt u een foto afdrukken dan kan dat rechtstreeks vanuit dat venster met de "printknop" rechtsonder die foto. Daar staat tevens het "kruisje" om het fotovenster weer te sluiten.
 
terug naar boven